Replay Barcelona Interior

Installed in 2011, Replay’s store on Passeig de Gràcia in Barcelona hosts a vertical garden of 100m2. In the storefront location, the two storey wall is set in a playful environment with waterfalls, sculptures and contrasting materials.

The large surface and generous natural light allow for many kinds of plants. Groups of begonias, ferns and small aroids like Philodendron scandens and Scindapsus pictus set the background for cascading Nephrolepis exaltata and Polypodium subauriculatum and larger aroids like Philodendron giganteum and Philodendron erubescens.

 

Architect: Studio 10

  • Replay_Vertical-Garden-Design_Jardin-vertical_Espana_1.jpg

    The vertical garden seen from Passeig de Gràcia.

  • Replay_Vertical-Garden-Design_Jardin-vertical_Espana_2.jpg
  • Replay_Vertical-Garden-Design_Jardin-vertical_Espana_3.jpg

    Sounds from the waterfalls add ambiance.

  • Replay_Vertical-Garden-Design_Jardin-vertical_Espana_4.jpg
  • Rust, plants and water.
  • Replay_Vertical-Garden-Design_Jardin-vertical_Espana_6.jpg

    The storefront at night.